Sportclub

Gezinsbond Nijlen heeft ook een gezinssportclub, aangesloten bij Gezinssport Vlaanderen (koepelfederatie) en erkend door de gemeente Nijlen.

Knuffelturnen Gezinsbond
Gezinsbond Nijlen - sportclub Gezinssport Vlaanderen

Knuffelturnen

Knuffelturnen is een plezierige manier van bewegingsopvoeding. De reeks richt zich op peuters van 1,5 tot 2,5 jaar of kleuters van 2,5 tot 4 jaar, samen met één van hun (groot)ouders. De relatie tussen peuter en (groot)ouder staat hierbij centraal. Het samen bewegen, voelen, genieten en ontspannen is het uiteindelijke doel. Knuffelturnen is gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Veronica Sherborne.

Tijdens het ‘knuffelturnen’ wordt gewerkt aan de motorische, cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling van het kind. Het kind leert sociaal zijn en omgaan met anderen. Door de omgang met anderen leert het rekening houden met en zich aanpassen aan de andere en leert het vertrouwen opbouwen. Het ontdekt nieuwe dingen en krijgt een positiever zelfbeeld (‘Kijk, wat ik al kan!’). Het leert ook luisteren, begrijpen en opdrachten omzetten in bewegingen. Knuffelturnen heeft een positieve invloed op de (groot)ouder-kind relatie.

In het najaar worden er nieuwe reeksen gepland. We maken binnenkort de nodige data bekend.

 

Danskamp zomervakantie

Tijdens de eerste week van de zomervakantie organiseert Gezinsbond Nijlen i.s.m. Thomas Everix en zijn dansteam een danskamp voor 8-16 -jarigen. Een ganse week krijgen de kinderen in kleine groepen enkele dansen aangeleerd en is er tussendoor tijd voor spel, sport en creatieve activiteiten. Op vrijdag wordt er een heuse dansshow gegeven voor ouders, broers, zussen, grootouders, ...

Het danskamp van 2022 is reeds volzet.

Danskamp Gezinsbond Nijlen